På en marknad i Nybro

Hoppas att ni alla har haft en bra helg, det har jag haft. Ganska lugn och skön. Har mest legat hemma framför tv:n och slappat, men inte hela helgen. Jag var faktiskt iväg på en marknad också, i Nybro. Det är en sån där liten marknad där de säljer olika snickerier från Pinea Hantverk. Och för er som inte vet vad Pinea Hantverk är så är det en liten verksamhet, organisation skulle man nog också kunna kalla det, som består av personer som av olika anledningar inte kan vara en del av den vanliga arbetsmarknaden. Så då får de via Pinea Hantverk en chans att göra något, genom snickerier som de sedan säljer via en marknad i Nybro.

Tycker att de gör väldigt fina saker och sen blir det lite extra lockande att köpa något för att man vet att de går till en god sak. För att alla pengar de får in för snickerierna som de säljer på marknaden går tillbaka till dem för att hålla igång verksamheten och för att köpa in nytt material så att de på Pinea Hantverk kan fortsätta med sin dagliga verksamhet.

Tycker att det är så fint att det finns sådana verksamheter och att det finns de som brinner så mycket för att hjälpa andra människor att de är villiga att starta upp något sådant. Då tycker jag att det minsta jag kan göra är att åka ut till Nybro och gå på marknaden och kolla på deras saker, alla olika snickerier och föremål, och kanske göra ett litet köp för någon av prylarna.

Du gillar kanske också...